enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
16,7004
EURO
17,5700
ALTIN
975,68
BIST
2.465,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzincan
Açık
30°C
Erzincan
30°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C

Anadolu’nun Lezzetleri Soframda

Anadolu’nun Lezzetleri Soframda
REKLAM ALANI

Orhan Gezeroğlu

EBYÜ Eğin Gastronomi Kulübü Öğrencileri “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” yemek yarışmasında önemli başarı elde etti.

Eğin Gastronomi Kulübü, kulüp danışman öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Tamer Cömert başkanlığında Üniversite ve Kemaliye Hacı Ali Akın Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü temsilen Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Lezzetleri Soframda” yemek yarışmasına katıldı.

Öğrencilerden yarışmaya yemek kategorisinde İrem Can ve İbrahim Ulus “Aşmalı Yahni” ile; tatlı kategorisinde Leyla Meydan ile Gülsüm Akkoca “Eğin Peynir Tatlısı” ile ve Eda Dursun ile Zehra Yıldırım ise “Cennet Tatlısı” ile katıldı.

Yarışma sonucunda İrem Can ve İbrahim Ulus tarafından yapılan “Aşmalı Yahni” ana yemek kategorisinde birinci oldu. Tatlı kategorisinde ise öğrencilerimizin ürünleri jüri üyeleri ve katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

İlk kez böyle bir yarışmaya katılım sağlayan geleceğin şef adayları bu yarışma ile büyük tecrübe kazandılar. Konu ile ilgili açıklama yapan Eğin Gastronomi Kulübü, kulüp danışman öğretim elemanı Öğr. Gör. Dr. Tamer Cömert; “Öncelikle öğrencilerimizi bu büyük başarıdan dolayı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Akın Levent’e ve Yüksekokul Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Samet Altunbilek’e bu yarışmaya katılma konusunda bizlere vermiş oldukları desteklerden dolayı Eğin Gastronomi Kulübü ve öğrencilerimiz olarak çok teşekkür ederiz.” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.