Muzaffer Koşan

Doğu Anadolu Bölgesinin sebze ambarı konumunda bulunan Erzincan’da sebzecilik sektörü her geçen gün gelişmeye devam ederken, üreticilerin tarlalarda yetiştireceği sebzelerin fidelerini toprakla buluşturmaya başlandı.

Doğal su kaynakları ve verimli arazileri ile Doğu Anadolu Bölgesinin sebze ambarı konumunda bulunan Erzincan’da sebze yetiştiriciliği de yapan üreticiler, havanın ısınmasıyla yörenin vazgeçilmezleri arasında yer alan biber, domates ve patlıcan dikimine başlandı.

Çiftçi Mehmet Gürler, yaptığı açıklamada, “Havaların ısınmasıyla birlikte fideleri tarlada dikmeye başladık. Bir çocuk, bir evlat gibi bu fidelere bakıyoruz. İnşallah hayırlı kazançlar olur” dedi.

Ziraat Mühendisi Orhun Erten ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Erzincan ili mikroklima bir iklime sahip olduğu için sebzecilik, meyvecilik açısından çok elverişli. Erzincan’da şu anda en yaygın fide ekimi Domates, Biber, Patlıcan, Kavun ve Karpuz olmak üzere çeşitli fide dikimi yapıldığını ifade ederek, Fide dikerken bir takım şeylere dikkat etmek gerekiyor. Toprakla tanışmalarını sağlamak açısından, Mutlaka diktikten sonra can suyunu birkaç gün ihmal etmemek lazım. Ayrı bir tavsiyemde yapacakları ürün açısından toprak analizlerini yaptırsınlar. Çünkü bitkilerin verim ve kalite yönünden daha verimli olmaları açısından buna ihtiyaç var. Ayrıca önemli bir diğer konuda gereksiz gübre kullanımını engellemek gerekiyor. Çünkü fazla kullanım topraklarımızı çoraklaştırıyor” şeklinde açıklamada bulundu.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here